Kezdőlap
Hírek - Aktuális
Önkormányzat
Általános
Közélet
Programok
Sport
   


VADÁSZATMarcalgergelyi község mezőgazdasági területein a vadászati jogot a Dabrony székhelyű Marcal-Bitvaközi Vadásztársaság gyakorolja.

A Marcal-Bitvaközi Vadásztársaság mintegy 16.000 hektáron folytat vadgazdálkodási tevékenységet. A terület főként mezőgazdasági művelés alatt álló területrészekből tevődik össze. Az összes erdőterület mintegy 2.500 hektár. 

Ezen alacsony erdősültség ellenére az itt élő vadállomány kimagasló paraméterekkel bír. Mind a mennyiségi, mind pedig a minőségi mutatóik nagyon jók. Éves szinten mintegy 150 db. szarvas, 200 db. vaddisznó, 200 db. őz kerül terítékre. E mellett az itt folyó mesterséges tenyésztésnek és az ehhez kapcsolódó élőhely-fejlesztésnek köszönhetően feljövőben van az apróvad állomány is. 
A társaság működéséhez szükséges anyagi fedezet legnagyobb részét a trófeás vadak, elsősorban bérvadásztatással történő értékesítésével biztosítják. Az itt megforduló vendégek javarészt Ausztriából és Németországból jönnek. Egyre nagyobb igény jelentkezik azonban a belföldi bérvadászok részéről is, akiknek egy mérsékeltebb árfekvéssel, rugalmasabb időpont megválasztással és egyeztetéssel teszik kedvezőbbé a vadászat feltételeit.A vadászatot magasan képzett hivatásos vadászok koordinálják. A sebzett vadak utánkeresése negoldott.

A vadászni, kikapcsolódni vágyók számára kényelmes elhelyezést biztosít a nemrég teljes egészében felújított, első osztályú, 8 szobás vadászház, ahol 17 fő részére van szálláslehetőség. A tágas étkező mintegy 50 fő egyidejű étkezését tudja biztosítani. A magyaros ízek, kiváló vadételek nagymértékben hozzájárulnak ahhoz, hogy az itt nyújtott szolgáltatások színvonalának köszönhetően nagy létszámot képvisel a visszajáró vendégek köre.

Az ide érkező vadászok nem vadászó családtagjai, barátai részére a közelben található Somló hegy látnivalói, Pápa város barokk műemlékei és a kisváros termál- és élményfürdője nyújt kikapcsolódási lehetőséget.

Amennyiben e rövid tájékoztatás felkeltette az érdeklődését, és a jövőben szeretné kipróbálni a Vadásztársaság által nyújtott szolgáltatások valamelyikét, részletes felvilágosítást az alábbi címen kérhet:

 
Marcal-Bitvaközi Vadásztársaság,
Dabrony, Vadászház
Tel.: 88/250-010; fax: 89/313-141
Nemesszalóki Közös Önkormányzati Hivatal
9533 Nemesszalók, Rákóczi u. 15.
" Fél világot is bejárhatod, más ember földjén testvértelen leszel,
s elfúj a szél, mint kósza őszi lombot, ha nemzetedről megfeledkezel. "