T Ó T Á G A S   J Á T S Z Ó H Á Z
   
Megnyílt, és nagyon népszerű volt a nyáron a játszóház!

2017 nyara… gondolkodtunk, mit is lehetne tenni? Itt a nyár, jó idő, gyerekek, szünet.. és van egy üres ingatlanunk is, pont a játszótér mellett. Innentől szárnyaltak az ötletek. Foglalkoztató? Játszóház? Megfogalmazódott, szólítsuk meg a gyerekeket, hívjuk meg Őket kötetlen játszásra.

A képviselők egyhangúlag támogatták az ötletet, tudva, hogy a szülőknek sokszor mekkora gondot jelent a nyári szünetben a gyerekek "felügyeletének" megoldása.

Felgyorsultak az események, festés, takarítás, bútorozás, játékok beszerzése és már nyithattunk is. Szerettük volna a nyitást július közepére időzíteni, de sajnos csak egy picit később sikerült.

Az első nap, az első megszeppent gyermekarcok hamar vigyori arcokká váltak, pillanatok alatt birtokba vették az épületet. Gyorsan terjedt a hír, minden nap többen lettünk. Kéréseket próbáltuk teljesíteni, mindent kötelezettségtől mentesen. Azt szerettük volna, hogy egy igazi játszóház, igazi szabadság, igazi felszabadult nyár legyen kicsiknek és nagyoknak, boldog percekkel, órákkal, sok nevetéssel gazdag napokat éljenek át az idelátogatók. Próbáltunk minden napra tartalmas programot szervezni részükre. A facebook oldalunkra naponta feltöltött képek alá is támasztották, hogy amit kitaláltunk, az jó. Nagyon sok támogatást kaptunk, játékokat, finomságokat, foglalkozásokat (az ügyességi feladatoktól kezdve a sporton át a kígyó simogatásig), amiknek a gyermekek önfeledten örültek. A játszóház koordinálását az önkormányzat részéről Molnárné Nagy Melinda képviselőasszony vállalta, és mint bebizonyosodott a feladatot maximálisan teljesítette.

Köszönjük a falu megmozdulását, de legfőképp a gyermekek jókedvét!

Az épület nem zárt be véglegesen, az őszi és a téli szünetben is kinyitja ajtaját. De addig is, ha van ötlet és kérés a hasznosításra, szívesen fogadjuk.

Marcalgergelyi, 2017. szeptember 04.
A HÍR:
Feltöltve: 2017.09.04.
Frissítve:
Érvényessége: --
Tudja meg a világ......

Amennyiben hírt szeretne részünkre beküldeni, azt megteheti a következő email címen:
onkormanyzat@marcalgergelyi.hu