BELVÍZELVEZETÉS.

Utolsó frissítés: 2015.04.15.

Frissítés! 2015. 04. 15.

Elkezdődtek a közmunka program látványosabb munkálatai!
2015. április 15.-én reggel újabb látványos fázisához érkezett a Belvízelvezetési startmunka program. Ma reggel megérkezett a markológép, és azonnal munkához is látott. A Kossuth utca árkainak kitisztítása csupán kézi erővel nem lenne megoldható, ezért szükséges markológép bevonása is.
A markoló jó ütemben dolgozik, a munka halad, 1-2 napon belül el fogja érni a lakottabb területet is.
Mivel a kimarkolt föld egyenlőre az út szélén kerül deponálásra, majd onnét lesz elszállítva, ezért kérjük, hogy aki arrafelé közlekedik, figyelmesen közlekedjen, nehogy balaesetet szenvedjen.
KÖSZÖNJÜK!
A munka közben készült képeket megtekinthetik ide kattintva: KÉPEK




Kezdő bejegyzés:
Mint már korábban röviden megírtuk, községünk a 2015-ös kistérségi startmunka mintaprogram Belvízelvezetési feladaton pályázatot adott be, kimondottan a Kossuth utcai árkoknak a rendbetételére.


Pályázatunkat pozitívan bírálták el, így hamarosan megkezdődhet a feladat végrehajtása.

A feladat alatt a Kossuth utca páros oldalán a sorompói buszmegállótól, a valamikori csarnok melletti átfolyóig, valamint a páratlan oldalon a lakott terület egy részén kerül az árokrendszer rendbetételre.
A rendbetétel során az árkok szintezése, gépi erővel történő "kiásása", valamint a kapu és kocsibejárók hídgyűrűinek kitisztítása, helyreigazítása fog megtörténni.

A munkálatok alatt törekszünk a lakosság legkisebb mértékű zavarására, de sajnos a feladat végrehajtása során ezt teljes mértékben elkerülni nem tudjuk. Az előforduló problémák miatt előre is elnézésüket kérjük.

Az árkok rendbetétele nagyon szükségessé vált, hiszen az időjárás egyre csapadékosabb, és az árkok el vannak iszaposodva, a hídgyűrűk el vannak tömődve, ezáltal a víz nem tud akadálytalanul távozni. 
A szélsőséges időjárás következtében bármikor előfordulhat egy váratlan, jelentős mennyíségű eső, mely 2010-ben is tetemes károkat, és jelentős fennakadást okozott községünkben.
Hogy miért a Kossuth utca? A Hársfa utcában miért nem?
Ennek számtalan oka van, de az egyik, ami szinte a legfontosabb, hogy a Kossuth utca, és annak is az egyik szakasza fekszik községünkben a legmélyebben, így a belvíz ott gyűlik össze a leghamarabb. Az ott élőknek a házaikat, ingatlanjukat meg kell védeni, mely védelemhez a kitisztított árkok nagy mértékben hozzájárulnak.

Szabó Balázs
polgármester


























A HÍR A MIÉNK!

Legyen 
a 
szerkesztőtársunk!

Ha tudomása van
olyan  eseményről,
aktuális-,
 közérdekű
 információról,
amely
Marcalgergelyi
községhez
kapcsolódik,
 tudasson bennünket
és mi azt
az önkormányzat
honlapján
megjelentetjük
.

email:
onkormanyzat@marcalgergelyi.hu